Szolgáltatások

Ismerje meg cégünk főbb tevékenységi köreit! Olvasson bővebben az általunk használt eszközökről, eljárásokról és technológiákról!

Galambriasztás

A nagyvárosainkat elözönlő galambok általában kellemetlen lakótársak, az embertől egyre kevésbé tartva befészkelnek a lakóházak szélvédett padlástereibe, tetőibe vagy bármely részébe ahol zavartalannak érzik lakhatásukat. Kellemetlen lakótársak ők, mivel életükben is hosszú a lista a terjesztett betegségeikről (szalmonella, E. coli, papagájkór, tuberkulózis...), de egy kellően zavartalan helyen, ahol hosszabb időt tölthetnek, alomnyi vastagon gyűlik össze a madárürülék és benne az elhullott állatok, amik könnyen fertőzésekhez vezethetnek. Mikor épp nem a fészkükben pihennek, szívesen sütkéreznek háztetőkön, ablakpárkányokon, erkélyeken vagy villanyoszlopokon és összepiszkítják ezeket, vagy éppen az alattuk közlekedőket.

 

Hosszú ideje foglalkozunk madárriasztókkal és a galambok által bepiszkított területek kitakarításával, fertőtlenítésével és a madarak számára hozzáférhetetlenné tételével.

 

Eszközeink:

Madárriasztó tüske

Egyszerű megoldás a madarak ellen, a fém tüskékbe és közéjük nem tudnak leszállni a madarak. Előnye az időtállósága és karbantartás mentessége. UV álló műanyag talp és rozsdamentes acél tüskék a felszerelést követően gondozásmentesek. Hátránya, hogy láthatóak a tüskék, rontják a homlokzatok esztétikáját.

 

Madárriasztó zselé

Bőrt irritáló, szilárdra nem kötő, zselé állagú anyag. Nem irtó, csak riasztó szer. A madarak az első néhány próbálkozás után nem szállnak bele, irritálja a bőrt és a ragadós zselében nem tudnak megállni. Előnye, hogy a tüskéhez képest kevésbé látható. Hátránya, hogy nem használható olyan helyeken, ahol az ember vagy háziállat beleérhet, valamint időnként elkoszolódik és veszít a hatásfokából.

 

Madarak utáni takarítás

Az épületek padlás, tető illetve légterében felhalmozódott hulladék (galambürülék, galambtetem) eltávolítása, fertőtlenítés, galambok további bejutásának megszüntetése.