Szolgáltatások

Ismerje meg cégünk főbb tevékenységi köreit! Olvasson bővebben az általunk használt eszközökről, eljárásokról és technológiákról!

Szellőzőtisztítás

Társasházak szellőzőrendszereinek tisztítása

A társasházakban kialakított szellőzőrendszerek hivatottak a lakások légcseréjét biztosítani. Ezek a rendszerek az év minden napján végzik a feladatukat, és ha jól működnek, gyakran meg is feledkezünk létezésükről. Bármennyire elfeledetten is teszik a dolgukat, mégis karbantartást igényelnek, az évek pora rajtuk is lerakódik, ezért szükséges időnként tisztítani őket. Egy kellően elkoszolódott szellőzőrendszer egészségügyi kockázatokat is rejthet magában és egy esetleges lakástűz tovább terjedésére is alkalmas, így a korábban csak ajánlott tisztításokat az 54/2014 (XII. 5.) Tűzvédelmi rendelet kötelezővé tette.

54/2014. (XII. 5.) BM rendelet az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról

196. §  (5) * A 14 méternél magasabban lévő legfelső használati szinttel rendelkező lakóépület központi szellőző rendszerét, valamint melegkonyhás vendéglátó hely és melegkonyhás vendéglátó üzlet szellőző, szagelszívó rendszerét a gyártó által meghatározott rendszerességgel, annak hiányában lakóépületben 4 évente, melegkonyhás vendéglátó hely és melegkonyhás vendéglátó üzlet esetében évente tisztítani, és annak elvégzését írásban igazolni kell.

A társasházak szellőzése az elszívókhoz csatlakoztatott függőleges légcsatornákon keresztül történik. A lakásokban lévő mellékágak csatlakoznak ehhez a függőleges főrendszerhez, amely biztosítja a lakások teljes körű szellőzését, szagok elszívását. A légcsatornák mellékágai a lakások különböző helyiségeiben – konyha, WC, fürdőszoba – vannak beépítve.

Tisztítási eljárásunk a fő strangokra korlátozódik, mivel a lakások becsatlakozásai a lakás részét képzik, ezért annak tisztítása a lakástulajdonos feladata. Az eljárás teljesen száraz és vegyszer mentes, a munkavégzés az épület tetején (esetleg padlásterében) történik, így a lakásokba való bejutásra nincs szükség.

A tisztítást megelőzően infrakamerás állapotfelmérést végzünk.

A tisztítást a szellőző stranghoz igazított, túlméretes, forgó kefével végezzük. A strang faláról leváló szennyeződések visszajutását a folyamatosan működtetett elszívó berendezés akadályozza meg. Az elszívás mértékét az épület adottságaihoz mérve igazítjuk. A tisztítási munkafolyamat csak kismértékű zajjal jár.

A szellőzőcsövekben lerakódott szennyeződést gyorsan, hatékonyan távolítjuk el.

A munkavégzés során a folyamatos elszívás miatt a lakásokba nem jut be szennyező anyag.

A motorházból is eltávolítjuk a lerakódott szennyező anyagokat.

Szolgáltatásunkkal kapcsolatos további tájékoztatásért keressen bizalommal e-mailben vagy telefonon.