Főoldal


Panelházak szellőzőrendszereinek ipari tisztítása!

A BIOMENTESÍTÉS Kft. üdvözli Önt, reméljük weboldalunkkal és szolgáltatásunkkal segítségére lehetünk felmerült szellőzőtisztítási problémájának megnyugtató megoldásában.
Az eljárás teljesen száraz és vegyszermentes, a lakásokba való bejutás szüksége nélkül.

A légcsatornák tisztítását megelőzi egy kamerával történő állapot vizsgálat, mellyel felmérjük a függőleges főcsatorna rendszer szennyezettségét. Ez nem jár semmiféle bontással.
  • A szellőzőcsövekben lerakódott szennyeződést gyorsan, hatékonyan távolítjuk el.
  • A függőleges légcsatornák tisztítása a ház tetejéről történik szárazkefés és nagy teljesítményű elszívásos technológiával.
  • A munkavégzés során a folyamatos elszívás miatt a lakásokba nem jut be szennyező anyag.
  • A motorházból is eltávolítjuk a lerakódott szennyező anyagokat.
A panelházakban lévő szellőző rendszerek nem megfelelő karbantartása különböző egészségügyi kockázatot rejtenek magukban. Több éve lerakódott por asztmás és légúti megbetegedéseket is okozhat. A tisztítás azért is szükséges, mert a szellőző vezetékben szálló por és egyéb kellemetlen anyagok visszajuthatnak a lakások légterébe.

A panelházak szellőzése a lapos tetőkön lévő elszívó motorhoz csatlakozó függőleges légcsatornákon keresztül történik. A lakásokban lévő mellékágak csatlakoznak ehhez a függőleges főrendszerhez, amely biztosítja a lakások teljes körű szellőzését, szagok elszívását. A légcsatornák mellékágai a lakások különböző helyiségeiben – konyha, WC, fürdőszoba – vannak beépítve.

Veszélyt jelentenek a szennyezett légcsatornában megtelepedett különböző élősködők, gombák. A lerakódott por illetve egyéb szennyeződés könnyű táptalaja lehet az esetleges lakástűz gyors terjedésének. A kellemetlen szagok terjedése is csökkenthető a tisztítással. A megnövekedett energiafelhasználás racionizálható a szellőző vezetékek karbantartásával. A fent felsorolt tények is okai lehetnek a nem megfelelő működésnek.

A lakók kisebb felújítási munkái (pl.: nyílászáró csere, egyéb más mechanikus elszívó rendszer bevezetése) okozhatják – különböző szagok formájában érzékelhető – visszaáramlás lehetőségét.

Több nagyvárosban a Tűzoltóság szerint is (pl.: Budapest, Debrecen) a gyorsan terjedő lakástüzek egyik oka az elszívó rendszer függőleges légcsatornáinak nagyfokú szennyezettsége volt. Az alsó lakásból kiinduló lakástűz felfelé terjedése így okozhatott tüzet a feljebb lévő lakásokban is.

Szolgáltatásunkkal kapcsolatos további tájékoztatás ill. ingyenes helyszíni felmérés utáni konkrét árajánlattal kapcsolatban várjuk szíves érdeklődését!


© Copyright BIOMENTESÍTÉS Kft. Pécs :: Minden jog fenntartva. ::  +36 (72) 446-504   +36 (70) 276-2710  :: info@bioment.hu